Workshops


Workshops winter 2018

Beste haakfanaten!

Het sneeuwtapijt heeft naast de verkeersellende ook voor een extra cocoongevoel gezorgd. Koud en wit buiten, warm en gezellig binnen. Het zal dan ook weinigen verwonderen dat mijn haakwerk dan binnen handbereik ligt. Ik hoop dat dat ook voor jullie geldt!  En dat er nog veel gezelligheid aankomt, niet alleen door een haakwerk uiteraard. Ik wens jullie allemaal een warm eindejaar in fijn gezelschap en een creatief 2018! We gaan ervoor!

De workshops gaan door vanaf 3 inschrijvingen. Na inschrijving krijg je een bevestigingsmail en kort vooraf een herinnering met info materiaal en betaling.
Plaats: Kunstencentrum Kaleidoscoop - Molenstraat 50  in Mortsel.
Informatie en inschrijving
met vermelding van de naam of de datum van de workshop die je wil volgen. 
Telefonisch kan ook: 03/455 85 83 of 0497/43 79 73Kidsdagen in de kerstvakantie en de krokusvakantie - van 8 tot 16 jaar
  • ·         woensdag 27 december 2017 en 3 januari 2018 - van 9.30 tot 12 uur en van 13 tot 15.30 uur
  • ·         dinsdag 13 februari 2018 - van 9.30 tot 12 uur en van 13 tot 15.30 uur

Wil je starten met haken, het kan. Wie al wat onder de knie heeft, kan twee dingen leren: een haakwerk opzetten op een ketting en dan verder haken of  een rond haakwerk maken met meerderen en minderen. Techniekjes zijn immers belangrijk als een beschrijving wil volgen in een boekje. Wil je die dag aan een eigen werkje haken? Dat kan ook op voorwaarde dat je de juiste techniekjes kent of leert.
Prijs:  10 euro voor een halve dag, 15 euro voor een hele dag - van 9.30 tot 12 uur en van 13 tot 15.30 uur - klein lesmateriaal en bijhorende beschrijvingen inbegrepen (max. 1 fiche) - Je brengt een lunchpakket mee, een drankje is inbegrepen.


                   Club formule wordt verlengd!
  • op dinsdag 9, 16, 23 en 30 januari, 6, 20 en 27 februari, 6, 13, 20 en 27 maart 2018   of
  • op woensdag 10, 17, 24 en 31 januari, 7, 21 en 28 februari, 7, 14, 21 en 28 maart 2018
Atelier 105 zet zijn deur open voor gezellige en leerrijke haakavonden. Kan je niet op woensdag? Dinsdag biedt een alternatief, indien er voldoende belangstelling voor is. Je kan op woensdag en/of op dinsdag aan je eigen werk verder haken, werken op basis van een boek, handpoppen haken, vragen stellen, ideeën uitwisselen, iets uitzoeken.
Kan je nog niet haken of wil je het even opfrissen? Je bent ook welkom. Tijdens deze avonden worden alle registers opengezet!
Ik sta ter beschikking voor alle vragen en begeleiding. De vier workshops (lees verder) zijn in de prijs inbegrepen.
Prijs:  50 euro - voor het tweede trimester - kopje thee inbegrepen - aanbod geldig tot 16 januari 2018. Voor losse avonden betaal je 12 euro.  De rode data zijn de avonden waar een workshop wordt aangeboden. Telkens van 20 tot 22.30u.

Workshops - Telkens van 20 tot 22.30u.
·       dinsdag 9 januari of woensdag 10 januari een muts op maat
Een avond met wat rekenwerk, maar met een fijn resultaat. En nadien kan je elke muts op maat haken, uiteraard een must in deze koude wintermaanden.
Prijs: 12 euro - beschrijving inbegrepen - eigen materiaal meebrengen voor muts                           


·       dinsdag 30 januari of woensdag 31 januari groepjes, bundels, noppen, clusters,…
Ach ja, naargelang de uitgever of de ontwerpen worden de diverse haakgroepjes anders benoemd. But what’s in a name. We gaan aan de slag met alles wat gegroepeerd wordt en dat geeft weer veel fijne ideeën mee om dan zelf mee aan de slag te gaan. Multifunctioneel.
Prijs: 12 euro - beschrijving en technisch materiaal inbegrepen.·       dinsdag 27 februari of woensdag 28 februari de logica van de cirkel en co
Een ronde kunnen haken in stokjes of vaste is een fijne techniek, wat logisch rekenwerk helpt je op weg. De basis wordt gelegd. De uitbreidingsleerstof bestaat er uit om je eigen dromenvanger te haken. Of wat dacht je van een mandala, een rond fantasiekussen.  Alles wat rond is, komt aan bod!
Prijs: 12 euro - beschrijving en wol/katoen inbegrepen - metalen  ronde voor droomvanger ter plaatse betalen

        ·      dinsdag 20 maart of woensdag 21 maart eitjes en kuikentjes
‘t Is er de tijd voor, de lente is immers in het land. Een leuke avond voor gekleurde eitjes en zachte kuikentjes. Nieuw voor sommigen, een aanvulling voor anderen. Resultaat verzekerd.  
Prijs: 12 euro  - beschrijving en wol/katoen inbegrepen – isomomateriaal ter plaatse betalen, prijs afhankelijk  van grootte.NIET VERGETEN!!!
·       zaterdag 10 maart - van 9 tot 17 uur -  Marathon: haken, breien, naaien, stikken, borduren, …         
Wil je graag een dag doorwerken zonder gestoord te worden?
Geen droogkast of stofzuiger in de buurt om je af te leiden?
De kinderen een dagje bij de babysit, de oma of thuis?
Iets volledig afwerken, iets opstarten en doorwerken?
In het gezelschap van lotgenoten en zielsverwanten biedt deze marathon je de mogelijkheid aan om van 9 tot 17 uur door te werken. Een gezellige babbel mag wel tussendoor, maar genieten van de rust en van het werk zorgt voor de unieke sfeer. 
Prijs:  12 euro - drank aan Kaleidoscoopprijs - boterhammetjes meebrengen - vieruurtje inbegrepen. Elke deelnemer krijgt een werkplek, een comfortabele stoel en indien nodig elektriciteit.

·         Nieuwsbrief
Wil je graag de Nieuwsbrief van Atelier 105 ontvangen? Een mailtje naar atelier105@skynet.be

Geen opmerkingen:

Een reactie posten